Log ind

Om foldebøger


De sidste par år har Carina Kaltoft og Malene Meyer foldet bøger på livet løs i danskundervisningen i deres indskolingsklasser. Men hvad er det, de kan, de foldebøger?

12 gode fold
 De 12 fold, som præsenteres her på siden, kan på hver deres vis hjælpe eleverne til at kategorisere og overskueliggøre det faglige stof, der arbejdes med. Gennem foldebøgerne omsætter eleverne deres viden til noget håndgribeligt. Elevernes viden fastholdes og huskes, når et foldeprodukt først har taget sin form mellem hænderne. 

Det er desuden vores erfaring, at foldebøgerne motiverer eleverne og gør det lettere for eleverne at fordybe sig i et emne. Det færdige foldeprodukt tager sig flot ud og giver den enkelte elev lyst til at fremvise sin viden og sit produkt, og eleverne føler et ejerskab i forhold til produktet, der langt overgår ejerskabet til kopiark. 

10 foldebogsskabeloner - lige til at printe
Carina og Malene har lavet 10 foldebøger, der understøtter elevernes læring i udvalgte forløb her på dansk0-2.gyldendal.dk. Foldebogsskabelonerne er lige til at printe, og 10 tilhørende videoer viser, hvordan man med blot papir, saks og limstift kan lave de skønneste foldebøger.