Log ind

 

Vinderulykken - nu som historie 

Undskyld, det var ikke med vilje, men jeg kom altså til at tage al maden op af fryseren, fordi jeg gerne ville have plads til min snemand.
(2.x på Vestervang skole, Viborg)


Som en del af vores Vitello-konkurrence udvalgte Kim Fupz Aakeson denne vinderulykken og har brugt ideen til at lave en helt ny Vitello-historie. En historie om Vitello, hans ven William, en proppet fryser og en snemand, der varer helt til sommer. Læs den her.
Se filmklip, lav aktiviteter 

Se det nye miniforløb om Vitellofilmen, som kan laves enten selvstændigt eller i forlængelse af forløbet Seriebøger. Det ligger her i højremenuen med overskriften Aktiviteter til Vitellofilmen.

Her kan I også se to sjove klip fra filmen, der er gode at tale om.


Forløb af Kenneth Jakobsen Bøye 


Målgruppe: 1.-2. klasse (evt. 0. klasse)
Varighed: 18-20 lektioner
Se læringsmål


Vild med Vitello!
Når en forfatter skriver flere bøger om de samme personer, hedder det en serie. Mange børn kan godt lide at læse seriebøger og følge, hvordan det går hovedpersonen. 

Her i forløbet skal I læse seriebøger om drengen Vitello. I kommer til at kende Vitello og hans venner og familie rigtig godt. Bøgerne er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Niels Bo Bojesen. I skal lære mere om, hvad seriebøger er, og fordybe jer i, hvordan bøgerne er bygget op, og hvordan man laver en personkarakteristik.

Det kan heldigvis være ret sjovt, for I skal både lege, løbe, klæde jer ud, læse, skrive, lave efterlysninger, lege med ord, tegne sammen med bøgernes illustrator og skrive til forfatteren. Det er meningen, I skal få lyst til at læse en masse Vitello-bøger. Hvor mange får I mon læst, inden I er færdige med at lære om Vitello?