Log ind

Nyt på dansk0-2.gyldendal.dk

  

   
          12.06.2018
Skriv digitale bøger, og vind et forfatterbesøg
Prøv kræfter med det digitale værktøj Skriv og læs, hvor I kan lave jeres egne digitale bøger, og deltag samtidig i konkurrencen om besøg af forfatteren Marianne Iben Hansen. Læs mere om konkurrencen her.

          28.05.2018
Kender du Læseappen?
Elever i 0. klasse, der har en lav score i "Før-skriftlige færdigheder" i sprogvurderingen, kan med fordel bruge appen, og dermed mindske risikoen for at udvikle læsevanskeligheder. Læs mere her

          03.05.2018
Fri adgang til Skriv og læs
Som en del af dansk0-2.gyldendal.dk har du nu også adgang til Skriv og læs – et digitalt værktøj, hvor I kan skrive jeres egne digitale bøger. Se mere her.

          08.03.2018
Vinder-ulykken nu som historie
Masser af skoleklasser deltog i vores Vitello-konkurrence ved at indsende gode bud på ulykker, som Vitello kunne have fundet på. Nu er vinderen kåret og lavet til en historie, som I kan læse.

          18.01.2018
Vind billetter, lav aktiviteter
1. feb. kommer Vitello som biograffilm. Det fejrer vi med klip fra filmen, mini-forløb til filmen - og en konkurrence, hvor I kan vinde biografbilletter til hele klassen. 

          21.09.2017
Forløb om film og bog
Jacob Martin Strids Den utrolige historie om den kæmpestore pære kommer som film til efterårsferien. Det fejrer vi med et nyt forløb og en konkurrence, hvor I kan vinde biografbilletter til hele klassen. 

          21.09.2017
Så kan der danses igen!
Forløbet Dansetid er nu igen tilgængeligt. Dansetid.dk har fået deres nye site op at køre. Så nu er der igen dansefilm her på portalen. 

          07.02.2017
10 skabeloner til foldebøger
Så ligger de nye foldebogsskabeloner klar til print. Foldebøgerne understøtter elevernes læring i udvalgte forløb her på portalen. Se instruktionsvideoerne, og læs mere om, hvad foldebøger kan bidrage med i jeres danskundervisning. 

          31.01.2017
Jubilæum
I 1967 fik fem forfattere samme banebrydende tanke, der ændrede dansk børnelitteratur for altid. Tanken er enkel: Et barn er lige så meget værd som en voksen, og børnebøger er til for børn med respekt for deres liv, deres fantasi og deres verdenssyn. Den lille moderne spire er siden vokset til en skov af fantastiske børnebøger. Og det hele begyndte for 50 år siden. Læs mere om, hvordan Gyldendal fejrer jubilæet for moderne dansk børnelitteratur på http://givhistoriernevidere.dk/skolen/

          14.12.2016
Innovativt, filosofisk, undrende 
Portalens 5 nye kommunikationsforløb, Sprogrummet 1-4 og Det lille sprogrum, arbejder med sprog i et innovativt perspektiv. Elevernes sprogforståelse vokser, mens de reflekterer, opfinder og samtaler sig rundt om sprogets aspekter og nuancer. 

        02.12.2016
Fold finurlige foldebøger
Lad eleverne lave foldebøger, som gør deres viden håndgribelig og får den til at hænge fast. På portalen findes nu 12 gode fold fra Malene Meyer og Carina Kaltofts hånd, lige til at integrere i danskundervisningen.  
          26.09.2016

Hør Ulf Stark fortælle
Forfatterskabsforløbet Ulf Stark er vokset med tre nye interviewfilm. Hør og se den prisbelønnede forfatter fortælle om sine bøger og sit virke, og gør arbejdet med forfatterskabet mere nærværende.  
          06.09.2016

Få overblik over portalens forløb
Der er mange forløb at vælge mellem på portalen. Se, hvilke forløb der henvender sig til hvilke klassetrin, i det nye overblik: Lærerens overblik
        26.08.2016
Adgangsproblemer er løst
Flere har beklageligvis oplevet problemer med at få adgang til legene i Bevægelseslege. Problemet er nu løst, så der er adgang til alle 32 bevægelseslege og en masse aktive pauser i skoledagen. Rigtig god fornøjelse!

          12.08.2016
Klar, parat, UU!
Der er kommet endnu mere understøttende undervisning til på portalen, og de mere end 50 UU-aktiviteter er nu samlet i et lettilgængeligt overblik. Her kan du se, i hvilke forløb aktiviteterne ligger, få ideer til flere eller søge på aktiviteter, der egner sig til bestemte kompetenceområder.

          10.06.2016
Planlæggeren er opdateret 
Nu er også de sidste nye forløb fra portalen lagt ind i Planlæggeren. Brug Planlæggeren, når du lægger årsplan for det nye skoleår, så får du let overblik over, hvilke færdigheds- og vidensmål din planlægning omfatter. 

          03.06.2016
Bevægelse med dans(k)
Det er tid til dans og bevægelse! I det nye materiale Dansetid ligger 7 dansefilm, der er oplagte som bevægelsesindslag i danskundervisningen. Brug filmene som en aktiv pause, hvor I danser med, eller lad jer inspirere til et længere forløb.


          01.06.2016
Sjov med norsk og svensk
Forløbet Norsk og svensk er vokset med hele to nye aktiviteter: Sjov med svensk og Sjov med norsk. Her findes små film og lydklip, som giver rig mulighed for at høre og lege med sprogene. Oplev fx en indkøbstur i et svensk supermarked, eller hør norske og svenske tungebrækkere, og prøv, om I kan klare dem.

          24.05.2016
32 bevægelseslege
Nu er der masser bevægelsesaktiviteter på dansk0-2.gyldendal.dk. I det nye materiale Bevægelseslege findes 32 aktiviteter, som er lige til at sætte i gang. Så kom op af stolene, og fyr op under de aktive pauser i skoledagen!


          20.05.2016
Nyt forløb: Ulf Starks forfatterskab
Lad eleverne dykke ned i den prisbelønnede svenske forfatter Ulf Starks forfatterskab. Med fokus på indlevelse, personkarakteristik og tematisk arbejde introduceres de for Ulf Starks historier, der behandler store følelser som kærlighed, venskab og død.
Se forløbet her.


          09.05.2016
Printbare læringsmål
Alle portalens forløb er nu forsynet med printbare læringsmål, der let kan hænges op i klassen. Den printbare version ligger under Læringsmål – parat til at blive downloadet, rettet til efter behov og printet.


          18.04.2016
Nyt forløb om norsk og svensk
I forløbet Norsk og svensk introduceres eleverne til de to sprog. De hører og læser sprogene og prøver selv at sige nogle ord. De opdager forskelle og ligheder mellem de to sprog og dansk – og oplever glæden ved at blive dus med et nyt sprog.


          24.02.2016
Skæg med æg til påske
Spring ud i foråret med leg og læring om æg og påsketraditioner! Tal om traditioner i gamle dage og nu. Lær om enderim, eksperimenter med at lave jeres eget gækkevers på æggede breve, og lav smukke indfarvede påskeæg.
Se forløbet her.


          04.12.2015
Nyt forløb: Vild med Vitello!
I det nye forløb om genren seriebøger er legen og læseglæden i fokus. Opgaverne i forløbet tager alle udgangspunkt i elevernes sanser og umiddelbare nysgerrighed i en æstetisk sanselig tilgang til litteraturarbejdet.
Se forløbet her


  17.11.2015
Bring julen helt ind i dansktimerne 
Julen nærmer sig! Det nye forløb Nu er det jul giver ideer til, hvordan I med afsæt i den hyggelige juletid kan arbejde med blandt andet læsestrategier og ordkendskab, gode historier, kreative aktiviteter og klassiske julesalmer.   02.10.2015
Ny fagbogsportal - gratis adgang året ud 
1. okt. 2015 udkom fagbog.gyldendal.dk - en omfattende fagbogsportal til 1.-10. klasse med bl.a. 100 fagbøger med indlæsning og lige til at læse på iPad. Der er opgaver til alle bøger, læselog og meget mere.
Se introvideo til portalen her.

  24.09.2015
Årsplaner
Se eksempler på årsplaner. Marianne Skovsted Pedersen giver sit bud på, hvordan man med dansk0-2.gyldendal.dk kan sammensætte sine årsplaner i hhv. 1. klasse og 2. klasse.

  22.09.2015
10 nye skrivekurser
Så skal der skrives i 1. og 2. klasse! Marianne Skovsted Pedersens 10 nye skrivekurser arbejder målrettet med kompetenceområdet fremstilling. Kreative skriveoplæg hjælper eleverne i gang på bedste vis - og giver eleverne lyst til at skrive. Prøv selv.


  Skriv bogstaver i 0. klasse
Det nye forløb Skriv bogstaver er målrettet elevernes allerførste skriveundervisning. Se, hvordan smartboardet og videomateriale støtter elevernes skrivning.


  Nye Fælles Mål - let og ligetil
Alle undervisningsforløb er nu revideret ift. Forenklede Fælles Mål med udfoldede læringsmål i elevhøjde. Læringsmålene foreligger desuden i en lærerversion, og der oplistes eksempler på tegn-på-læring. Til alle forløb udpeges relevante færdigheds- og vidensmål.  Venskab
Hvad er en god ven, og hvordan er man selv en god ven? Disse spørgsmål danner baggrund for dette tema om venskab.
Forløbet tager udgangspunkt i elevernes egne erfaringer med venskaber, og arbejdet er derfor med til at styrke det sociale liv i klassen.

Se temaforløbet her.  Fabler
En fabel er en kort fortælling med en morale, som man kan lære noget af. Personerne i fablen er for det meste dyr, som repræsenterer forskellige menneskelige egenskaber, som man kan genkende hos sig selv og andre. Forløbet sætter fokus på fablens enkle og gode fortælling, dens morale og øvrige genretræk, og gennemgår fabler af Æsop, Jean la Fontaine, og den danske digter Hans Vilhelm Kaalund

Se genreforløbet her.

  Jakob Martin Strid
Jakob Martin Strid er både forfatter og illustrator. Han er kendt for sine satiriske striber i Politiken og for sine skæve, hjertevarme og humoristiske billedbøger, rim og remser. I forløbet skal eleverne arbejde med teksternes særegenhed, finde ligheder og forskelle og indkredse de træk, som kendetegner Jakob Martin Strid som illustrator og forfatter.

Se forfatterskabsforløbet
her.  Det satans ukrudt
En dag får drengen Alvin en ny nabo. Det er Gud, der er flyttet ind i det pæne parcelhuskvarter i Ballerup. Gud kan lave mirakler, og et mirakel er lige hvad Alvin har brug for. Det satans ukrudt er skrevet af Kim Fupz Aakeson. Bogen handler om Alvins møde med Gud og lægger op til at lade eleverne sætte ord på deres forestillinger om tabubelagte emner som tro, død og afsavn.


Se hovedværksforløbet her.