Log ind

Om Bibliotek


Biblioteket tilbyder et bredt udvalg af dansk og nordisk børnelitteratur i form af både billedbøger og oplæsningstekster. Billedbøgerne åbnes direkte i biblioteket som i-bøger, og hermed kan de læses direkte på skærmen; nøjagtig som hvis man bladrede i en fysisk bog. Eleverne kan selv bladre i bøgerne, de kan læses højt af læreren, eller man kan i flere tilfælde vælge at afspille en indlæst version. Alle indlæsninger er foretaget af dygtige skuespillere.

Velkendte billedbøger er prioriteret højt i biblioteket. Der er både klassikere som ”Palle alene i verden” og ”Aben Osvald” og nyklassikere som ”Lille Frø” af Jakob Martin Strid. Der er eventyr af H.C. Andersen og brdr. Grimm, romanuddrag af bl.a. Kim Fupz Aakesons og Astrid Lindgrens bøger; klassiske børnerim og remser samt lettilgængelige tekster på norsk og svensk. Alle norske og svenske tekster er indlæst på originalsproget.Udvalg

Biblioteket indeholder et udvalg af kortfilm, som kan tilgås direkte af de skoler, der har abonnement på Filmstriben. Desuden er der en række kunstværker, forfatterportrætter, letlæsningsbøger og lydfiler. Biblioteket vil udvikle sig kontinuerligt.
Bibliotekets tekster og film er udvalgt, så de tilsammen repræsenterer genrer, emner og forfattere med relevans for elever i indskolingen. Eleverne kan her spejle sig og genkende temaer fra deres eget liv. Eleverne kan tilgå biblioteket både i undervisningen og hjemmefra og får hermed mulighed for dels at arbejde koncentreret med en given bog i undervisningen, dels at dele glæden og oplevelserne med bogen med forældrene derhjemme.

Biblioteket understøtter undervisningsforløbene, ved at tekster herfra er implementeret direkte i forløbene. Hermed skal læreren ikke på skolens fysiske bibliotek efter resurser til undervisningen, men kan hente disse direkte fra det digitale bibliotek.