Log ind

Ny børnelitteratur fra Gyldendal
BEZUNK OG EGERNET 
(udkom d. 09-05-2018)

BEZUNK OG EGERNET er en smuk billedbog hele vejen igennem. Det danskfaglige potentiale ligger i særdeleshed i ikonoteksten og symbolikken, men også i de stærke temaer; sorg, savn og (manglende) livslyst. Anbefales til danskundervisningen på 2.-4. klassetrin. Læs mere om BEZUNK OG EGERNET her.LILLE FRØKEN PINGELPOT
(udkom d. 08-05-2018)

I sin nye billedbog på vers, Lille Frøken Pingelpot, rimer Marianne Iben Hansen derudaf om Pingelpot, der ikke er nogen helt almindelig kylling. Pingelpot prøver at pippe ligesom de andre, men hendes næb er fuldt af de særeste lyde, som ingen forstår. Lille Frøken Pingelpot har stort fagligt og didaktisk potentiale i arbejdet med sprog på 0.-2. klassetrin. Du kan læse anmeldelsen her.

BØLLE (2 bøger)
(udkom d. 05-03-2018)

BØLLE & MIG er en ny sød serie for de mindste hundeelskere. Bølle flytter ind og Bølle begynder i skole er både skrevet og illustreret af svenske Åsa Karsin. Bøgerne er lette at læse og svære at slippe, velegnet til højtlæsning og selvlæsning fra ca. 7 år. Du kan læse mere om Bølle her.

BETTE OG BJERG (2 bøger)
(udkom d. 02-03-2018)

Begge bøger handler om vennerne Bette og Bjerg. Et lille væsen og et stort væsen. Venskabet er omdrejningspunktet og fundamentet for deres verden og færden. Bøgerne er illustreret med bløde, stemningsfulde akvareller, og hver bog har sit eget udtryk og egen farveopbygning. Anmeldelsen finder du her.

LILLE VIRGIL - BILLEDBØGER
(udkom d. 12-09-17)

Selvom LILLE VIRGIL holder efter ikke mindre end 50 år, kan der alligevel være brug for nyfortolkning og måder at holde liv i en udgivelse. I disse år ses en tendens til genillustrering, hvor klassikere udkommer i illustrerede udgaver, og dette er nu også sket for LILLE VIRGIL. En af vor tids bedste børnebogsillustratorer, Rasmus Bregnhøi, har været på besøg i Lille Virgils hønsehus og skabt to flotte billedbøger. Læs anmeldelsen her.


TRÆET, DYRENE OG OS
(udkom d. 10-08-17)

Hanne Kvist er aktuel med en billedbog til de 4-9-årige. En bog om børnefællesskaber og med smukke akvareller og en dejlig underspillet humor. TRÆET, DYRENE OG OS egner sig fremragende til dialogisk læsning, hvor der under læsningen stilles spørgsmål og lyttes til børnenes svar. Læs anmeldelsen her.