Log ind

 

Vind biografbilletter til hele klassen! 


Kender I Vitello? Og går I i 0., 1. eller 2. klasse? Så kan I være med her.

Undskyld, det var ikke med vilje, men jeg kom altså til ...
  • at ridse din nye bil en lille smule
  • at snuppe alle blomsterne i din have
  • at oversvømme stuen med vand og skumbad

Find selv på nye Vitello-ulykker, og send os de sjoveste, I kan komme i tanke om, til gu_konkurrence@gyldendal.dk, senest 31. januar kl. 14,  så vælger Kim Fupz Aakeson den ulykke blandt de indsendte, der inspirerer ham mest.

Klassen, der har indsendt den ide, Fupz udvælger, vinder biografbilletter til den nye Vitellofilm! Alle deltagende klasser får en filmplakat tilsendt. 

Start jeres ulykkesbeskrivelse med ordene: Undskyld, det var ikke med vilje, men …

Kim Fupz Aakeson skriver efterfølgende en vaskeægte Vitellohistorie om vinderulykken, og Niels Bo Bojesen tegner til. Historien offentliggøres her på portalen. 
Se filmklip, lav aktiviteter 

Se det nye miniforløb om Vitellofilmen, som kan laves enten selvstændigt eller i forlængelse af forløbet Seriebøger. Det ligger her i højremenuen med overskriften Aktiviteter til Vitellofilmen.

Her kan I også se to sjove klip fra filmen, der er gode at tale om.


Forløb af Kenneth Jakobsen Bøye 


Målgruppe: 1.-2. klasse (evt. 0. klasse)
Varighed: 18-20 lektioner
Se læringsmål


Vild med Vitello!
Når en forfatter skriver flere bøger om de samme personer, hedder det en serie. Mange børn kan godt lide at læse seriebøger og følge, hvordan det går hovedpersonen. 

Her i forløbet skal I læse seriebøger om drengen Vitello. I kommer til at kende Vitello og hans venner og familie rigtig godt. Bøgerne er skrevet af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Niels Bo Bojesen. I skal lære mere om, hvad seriebøger er, og fordybe jer i, hvordan bøgerne er bygget op, og hvordan man laver en personkarakteristik.

Det kan heldigvis være ret sjovt, for I skal både lege, løbe, klæde jer ud, læse, skrive, lave efterlysninger, lege med ord, tegne sammen med bøgernes illustrator og skrive til forfatteren. Det er meningen, I skal få lyst til at læse en masse Vitello-bøger. Hvor mange får I mon læst, inden I er færdige med at lære om Vitello?